Mopedsport totaal oplossing

Introductie

Motorimport A.J. Huige B.V. is een groothandel voor import en export in bromfiets- en scooteronderdelen. Voor het bestellen van onderdelen was er voorheen een bestelprogramma actief dat geïnstalleerd werd bij alle klanten. Dit zorgde voor veel besturingssysteemspecifieke problemen. Omdat er een 'nieuw tijdperk' is aangebroken, mag er van klanten verwacht worden online te werken. Vanwege die reden is er besloten de verandering naar een nieuw systeem in te zetten.
 

Doel

Het doel was om alle oude software te vervangen door één centrale online oplossing. Alle klanten moeten hier kunnen inloggen en onderdelen bestellen. Motorimport A.J. Huige B.V. dient producten als aanbieding te kunnen markeren. Na het invoeren van alle content voor de producten en aanbiedingen was het al snel de wens om een semigeautomatiseerde e-mailing met aanbiedingen te kunnen uitsturen.
 

Proces

 

 

Databasestructuur van oude systeem overzetten naar webshop

Alle producten en klantenlogins van het oude bestelprogramma zijn overgezet naar de webshopmodule binnen het Funil CMS. De klantenlogins werden gebruikt voor het synchroniseren met het bestelprogramma met de server voor als er eventueel updates waren. Daarbij was het belangrijk rekening te houden met een mutli language aspect van de producten en de afgeschermde webshop.

Aanbiedingenstructuur koppelen en via e-mail ontsluiten

Aan de ingevoerde producten moet de status "aanbieding" meegegeven kunnen worden, hiervoor is in de interface van het Funil CMS een eenvoudige functie gebouwd zodat dit in een handomdraai gebeurt. Binnen de website is nu direct zichtbaar wat de aanbieding is. De klant kan ook binnen MailPlus de laatste aanbiedingen ophalen om deze in een e-mailing te gebruiken via de aangelegde contentkoppeling.


  Figuur 1: Het proces

Website ontsluiting van producten via login

Met de hele structuur en de klanten op het Funil platform was het nodig de website zo in te richten dat de klanten in kunnen loggen, alle producten kunnen bekijken, kunnen zoeken en kunnen bestellen. De gehele webshop is afgeschermd van bedrijven of particulieren zonder login. Bedrijven die klant willen worden kunnen een login aanvragen waardoor Motorimport Huige zelf kan filteren op bijvoorbeeld particulieren.

Integratie tussen Funil geïntegreerd marketing platform en MailPlus

Alle klanten die of iets bestellen of zich inschrijven op de nieuwsbrief worden via het Funil CMS in het e-mail marketing platform MailPlus geïmporteerd. Hier kan via de eerder genoemde contentkoppeling een e-mail opgesteld worden die automatisch gevuld wordt met de laatste aanbiedingen in de gewenste taal. Na de laatste kleine aanpassingen en controles kan het bericht naar de doelgroep worden verzonden.

Naast de beschreven synchronisatie met MailPlus wordt andersom de doorklikinformatie van de klant vanuit de e-mail doorgegeven aan het Funil platform, zodat het rendement van de e-mailings gemeten kan worden.
 

Behaalde resutlaten en voordelen

  • De investeringskosten in de e-mail integratie zijn in het eerste jaar twintig maal terugverdiend.
  • De klanten hebben vrijwel geen problemen meer met het gebruik van de (online) software.
  • De tijdbesparing door het gebruiken van één centrale oplossing is aanzienlijk.
     

Referentie klant

"Motorimport A.J. Huige B.V. -Rotterdam is al jaren een tevreden klant bij Funil.
Snelle service, korte lijnen, ieder idee een uitdaging."

A Rijken Huige – Directrice Motorimport A.J. Huige B.V.

 

E-mailmarketing

Benieuwd hoe e-mail uw marketingprocessen kan ondersteunen met professionele e-mailmarketing?

Lees meer over e-mail marketingdienstverlening »

Website ontwikkeling

Wilt u meer weten over welke diensten voor actie-, corporate- en mobiele website ontwikkeling wij bieden?

Bekijk dan de website ontwikkelmogelijkheden »

Referenties

Wij zijn trots op ons tevreden klantenbestand.

Lees wat klanten zeggen over Funil »